Gyors információra van szüksége?   -   (+36-1) 780-5096

      

 

  

  

 

http://mno.hu/gazdasag/a-rendszer-segitheti-a-piac-tisztulasat-1238183

Lánchíd Rádió:

A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (Pátosz) kidolgozta és már működteti a szakma önszabályozásaként a „Megbízható tanácsadó” tanúsító rendszert – közölte Maróczi Imre, a szövetség elnöke.

A Pátosz a napokban adta át az első 25 szakértőnek a „Megbízható tanácsadó” névre szóló plasztikkártyát és oklevelet. A szövetség azt várja a rendszertől, hogy segítse a piac tisztulását, kiszűrje a „kóklereket” és választási lehetőséget kínáljon a megbízható, etikus pályázatírók köréből – mondta a Pátosz elnöke, aki szerint a „Megbízható tanácsadó” kártyával rendelkező pályázatíró piaci előnyhöz juthat tisztességes munkája révén.

Maróczi Imre elmondta, hogy a felhasználóhitelesítésen alapuló, úgynevezett autentifikációs tanúsítás megszerzését bárki kezdeményezheti, aki megfelel a szigorú kiírásoknak, egyebek között öt évre visszamenőleg igazolható kifogástalan szakmai múlttal rendelkezik.

A jelentkezők előszűrését követően neves szakértőkből álló bizottság ítéli oda a szakma által működtetett és felügyelt tanúsítást egy évre, amelynek megtartását minden évben kezdeményezni kell. A szövetség a tanúsító rendszer kritériumait folyamatosan igazítja az országos pályázati rendszerhez, például a megfelelés évenkénti meghosszabbításakor érvényesíteni tudják az új szempontokat is.

Ha a rendszerükben tanúsított szakértőről kedvezőtlen piaci visszajelzés érkezik a szövetséghez, azt minden esetben kivizsgálják, és jogos panasz esetén felfüggesztik vagy visszavonják a minősítést – mondta az elnök.

A Pátosz vezetője szerint a 2014–2020-as európai uniós fejlesztési időszakban is szükséges lesz a piaci alapon működő pályázatírókra, pályázati tanácsadókra, és az előző, 2007–2013-as időszak tapasztalatai mindenképpen indokolják a piac tisztulását önszabályzó módon is.

A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége 2003-ban alakult a pályázatírók szakmai-ágazati érdekképviseletére, jelenleg több ezer pályázatot kezelő 150 pályázatíró és pályázati tanácsadó szakértő tagja van.

ALFA-CON Tanácsadó Iroda és Oktatóközpont Kft.
Postacím: 1255-Budapest, Pf: 124.
Telefon / Fax: (06-1) 780-5096
Mobil: (+36 30) 919-1690
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden jog fenntartva © 2022 Alfa-Con Kft -----  Weboldal: Tomor Visual Graphics