Gyors információra van szüksége?   -   +36-30-919-1690

      

 

  

  

 

ISO 22301 Szabvány szerinti Üzletmenet-folytonosság menedzsment rendszer – BCMS – felkészítés

Tanácsadóink az üzleti fókuszú üzletmenetfolytonosság menedzsment rendszer (BCMS) kialakítása során, üzleti hatáselemzéshez kapcsolódó és kockázatkezelési folyamatok kialakításában és bevezetésében állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Az üzletmenetfolytonossági tervek azzal a céllal készülnek, hogy iránymutatást és hathatós segítséget nyújtsanak arra az esetre, ha az adott szervezet működésében valamely erőforrás kiesése miatt zavar keletkezne, akár az informatikai rendszer leállásáról, akár vitális üzleti folyamat(ok) kieséséről legyen szó.

Az üzletmenetfolytonosság tervezés alapvető céljai az alábbiak:
Erőforrás kiesés esetén a kritikus üzleti folyamatok az előre meghatározott szinten működni tudjanak.
Kritikus üzleti folyamatok kieséséhez tartozó kockázatok, károk csökkentése.
Egy esetleges kiesés esetén a legkisebb veszteség mellett, költségek szempontjából a leghatékonyabb megoldás alkalmazását teszik lehetővé a karbantartott cselekvési tervek.

Cégünk egy szervezet üzletmenetfolytonossági menedzsment rendszerének elkészítéséhez komplex megoldást nyújt, a folyamat alapú üzleti hatáselemzéstől (BIA – Business Impact Analysis), tehát a kritikus üzleti folyamatok meghatározásától az üzletmenetfolytonossági dokumentumok elkészítéséig.

Cégünk szakértői által alkalmazott üzletmenetfolytonosság tervezésre vonatkozó módszertan igazodik az ISO/IEC 22301 üzletmenet folytonosság menedzsment szabvány követelményeihez, szakértőink ISO 22301:2019 Üzletmenet-folytonossági irányítási rendszer (BCMS) vezető auditor minősítéssel rendelkeznek.

Mely szervezeteknek ajánljuk a szolgáltatásunkat?
Az üzletmenetfolytonosság tervezésre bármely gazdasági szereplőnek szüksége lehet, amelyek informatikai rendszereket alkalmaznak a napi üzletmenetük támogatására. Az üzletmenet-folytonosság tervezés arra a krízis helyzetre nyújt megoldást, amikor az üzletmenetet támogató informatikai rendszer folyamatos működése megszakad. Az üzletmenet-folytonosság tervezés előre felkészíti a szervezetet a krízishelyzetek megfelelő kezelésére, mivel csökkenti a krízishelyzet alatti döntéshozatal idejét, alternatívát állít fel a kritikus üzleti folyamatok működtetésére és megfogalmazza a szervezet számára a prioritásokat és az időkereteket.

Kapcsolódó rendelkezések, szabványok, ajánlások
2013. évi L. törvény az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról és végrehajtási rendelete (41/2015. (VII.15.) BM rendelet
2012. évi CLXVI. törvény a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről
A Magyar Nemzeti Bank 7/2017. (VII.5.) számú ajánlása az informatikai rendszer védelméről
ISO27001 szabvány
ISO22301 szabvány

Szakembereink a mélyebb IT technikai tudást igénylő katasztrófahelyzet utáni helyreállítás tervezési (DRP – disaster recovery planning) feladatokban is tudják segíteni ügyfeleinket.
Partner tanúsító szervezettel a tanúsítás is gond nélkül megoldható.

2022.02.07.
Dr. Becser Balázs ISO 22301 Lead auditor – EMT - NQA UK


Ajánlatkérés:

Kérjük töltse ki online ajánlatkérési lapunkat ide kattintva.


ALFA-CON Tanácsadó Iroda és Oktatóközpont Kft.
Székhely / Iroda:
1022-Budapest, Rókushegyi lépcső 9/A.
Telefon / Fax: (06-1) 780-5096
Mobil: (+36 30) 919-1690
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden jog fenntartva © 2024 Alfa-Con Kft -----  Weboldal: Tomor Visual Graphics